DOLAR: 3.80 TL
EURO: 4.05 TL

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

16.07.2014
124 kez görüntülendi

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

“Lavanta yağının faydaları nelerdir? Lavanta yağı nasıl kullanılır? Lavanta yağı cilde faydalı mı?” Lavanta yağı ile ilgili merak edilenler sizin için hazırladığımız yazıda.

Lavanta Yağı Nedir?

Lavanta yağı kozmetik sektöründe oldukça bol kullanılan bir maddedir.  Güzel ve kalıcı bir kokuya sahip olan lavanta özellikle cilt üzerindeki iyileştirici etkisiyle de biliniyor.

Lavanta ballıbabagiler familyasından boyu en fazla 1 metreye kadar çıkabilen bir bitkidir. Lavanta bitkisinin çiçek, yaprak ve gövdesinden elde edilen lavanta yağı cilde, saça, vücuda pek çok fayda sağlıyor.

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Cildi nemlendirir. Kurumuş bölgeleri ve çatlakları iyileştirir. Kuruyan dudaklara karşı etkilidir.
  • Güneş yanıklarına iyi gelir.
  • Saçları lavanta yağı ile ovmak saç kepeği oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Uçuk yaralarına sürülürse uçuğu iyileştirici etki yapar.
  • Arı ve böcek sokmalarında şişliği engeller.
  • Lavanta yağı su dolu bir leğene bir miktar katılırsa ve bu leğende ayaklar bekletilirse ayak ağrılarına çok iyi gelecektir.
  • Göz yaşarmasına iyi gelir.
  • Ciltte yanan bir bölgeye sürülürse yanık acısı azalır.
  • Uykusuzluğa iyi gelir. Yatmadan önce yastığa bir iki damla damlatılması rahatlatır.
  • Cinsel gücü artırır. Yemeklere bir iki damla katılarak kullanılabilir.
  • Egzama, akne, sedef gibi cilt rahatsızlıkları üzerinde etkilidir.
  • Kusma, bulantı gibi sorunlara iyi gelir.

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

Bir çay bardağı suya 3-4 damla damlatılarak kullanılabilir. Cilde masaj yapılarak kullanılır.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık